Ђукановић каже да је спреман да оде ако се докаже да је прао новац

ПОДГОРИЦА: Црногорски председник и лидер ДПС Мило Ђуканoвић, кога је премијер Дритан Абазовић недавно означио као покровитеља шверца цигарета у Црној Гори, изјавио је да је спреман да се повуче из политичког живота оног тренутка када у земљи или иностранству буде пронађена нека његова скривена компанија, преко које је обављао делатност или "прао непостојећи новац".
djukanovic
Фото: Tanjug/Predsedništvo CG

"Када први пут пронађу један цент скривеног новца у домаћим или иностраним банкама моја порука је - поклањам га Дритану Абазовићу", казао је Ђукановић на синоћ одржаној конвенцији у Рожајама, у оквиру кампање за локалне изборе, који ће у више црногорских градова бити одржани 23. октобра.

Ђукановић је партије победнице августовских избора 2020. назвао "јадним" и "инфериорно опсесивним".

У августу 2020. Ђукановићева ДПС и партнерске странке су први после 30 година отишле у опозицију, а он сматра да су две године биле више него довољне да, како је навео, "из ормара почну да испадају костури".

Он се, саопштено је из ДПС, осврнуо и на недавно излагање премијера Дритана Абазовића на седници скупштинског Одбора за безбедност и одбрану, а када је прочитао извештај са те седнице пало му је на памет да се упита: Шта би са оном плавом торбом која се најављује већ три године да само што није стигла као доказ моје корумпираности.

"Шта би са оном најавом како ће из Вашингтона са ауторитативне адресе стићи абер ко може, а ко не може да остане на политичкој сцени Црне Горе? Очигледно да премијеру у техничком мандату, Дритану Абазовићу, једино таква помоћ треба - да му очисти политичку сцену, не би ли макар у својим очима изгледао политички виши и значајнији него што јесте", навео је Ђукановић и упитао такође:

"Шта би са оним најавама његових безбедносних ментора из Безбедносно информативне агенције из Београда, која је успела да у међувремену лансира и пар медија у Црној Гори? Шта би са њиховом најавом како ће наводно са неке високе западне адресе стићи абер о санкцијама које су уводе против највиших државних функционера државе Црне Горе? Шта је тиха чежња управо самог Абазовића, његових ментора у Београду и њихових заједничких ментора у Москви".

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести