Ђукановић поново оптужио Београд за пројекат "велике Србије"

НИКШИЋ: Црногорски председник и лидер најутицанијег опозиционог ДПС-а, Мило Ђукановић, поново је оптужио Београд да ради на пројекту "велике Србије" у чијем средишту је, како је навео, Црна Гора.
djukanovic
Фото: TANJUG / SLUZBA ZA INFORMISANJE PREDSJEDNIKA CRNE GORE

"Сведочимо повампирењу политике деведестих са нескривеним амбицијама ретроградних снага да своје циљеве из тог времена остваре данас другим средствима. У средишту велико државних планова и пројеката налази се нажалост и Црна Гора која се види као важан део српског света те нове синтагме за пројекат Велике Србије", рекао је Ђукановић синоћ на трибини у Никшићу.

Избори у Никшићу биће одржани у недељу, 14. марта у атмосери велике напетости.

Добро знамо, казао је, каква је била "улога Србије и Српске православне цркве у припреми и реализацији најновије офанзиве тог историјски превазиђеног концепта у време парламентарних избора августа прошле године".

Он је казао да је данас у кампањи за локалне изборе у Никшићу та улога још агресивнија и отворенија.

"Потпомогнута од стране домаћих снага од оних који хоће да без имало стида издају да прикажу као модерну демократску врлину, а која нажалост има другу генезу у Црној Гори од Андрије Радовића до Андрије Мандића", рекао је Ђукановић.

Никшићи, иначе, родни град Ђукановића, казао је, никада није био и не сме бити добра адреса за изборни успех суштински те, како је навео, "петоколонашке и плаћеничке политике", пренео је портал РТЦГ.

EUR/RSD 117.1216
Најновије вести