Ђурђев: Српска лига предлаже да Србија поднесе захтев за чланство у БРИКС!

НОВИ САД: Охрабрени поруком председника Србије Александра Вучића да је чланство Србије у БРИКС групи питање за нове генерације, те да јачање ове организације у будућности може да промени геополитичку мапу света, Српска лига предлаже да наша држава, по угледу на Аргентину, Египат и друге земље, поднесе захтев за чланство у овој групи земаља коју су иницијално основале Русија, Кина, Индија, Бразил и Јужноафричка Република, изјавио је председник Српске лиге Александар Ђурђев.
aleksandar djurdjev privatna
Фото: Приватна архива

Напомињући да је реч о блоку који окупља земље које нису признале независност тзв. Косова, Ђурђев је истакао да БРИКС обухвата скоро половину светског становништва, четвртину светске економије и да је у војном смислу најснажнија на свету. Србији је место у таквој групацији, групацији којој припада демографска, политичка, економска и безбедносна будућност, групацији која подржава наш територијални интегритет и суверенитет и која нас уважава као достојног партнера, рекао је Ђурђев.

Председник Српске лиге је подвукао да сада нико више у Србији не може да каже да евроатлантске интеграције немају алтернативу.

Хоћемо сарадњу са свима засновану на равноправности и уважавању, али као и у многим другим стварима које су се касније обистиниле, Српска лига жели да буде пионир у промовисању и предлагању дугорочно корисних политика, закључио је Ђурђев.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести