Ђурић: Добро је што је дошло до сарадње у истрази

БЕОГРАД: Директор Канцеларије за КиМ Марко Ђурић је изјавио данас да је добро што је дошло до сарадње између српских и косовских институција када је у питању истрага убиства Оливера Ивановића.
marko djuric FOTO TANJUG SAVA RADOVANOVIC.jpg
Фото: Танјуг/Сава Радовановић

"То је нешто што треба похвалити и нешто што треба да се интензивира, јер не можемо да будемо задовољни све док убице, које год да су националности, политичког опредељења или позадине, не буду изведене пред лице правде. Мислим да је то витални интерес српског народа на КиМ", казао је Ђурић у Нишу након одржаног округлог стола у оквиру унутрашњег дијалога о КиМ.

Он је додао да се трудио колико је могао да помогне Оливеру Ивановићу док је био у затвор и да га је више пута лично посећивао, као и да је стално био у контакту са његовом породицом.

Додао је и да се није слагао са Ивановић када су у питанају локални избори.

"Сматрам да је потребно да Срби на КиМ наступају јединствено. Овде можемо да се надмећемо, али на КиМ немамо тај луксуз. Тамо само јединство значи опстанак", казао је он.

Округли сто у оквиру унутрашњег дијалога о КиМ одржан је на Рекоторату Универзитета у Нишу, а организовали су га Стална конференција градова и општина, радна група Владе Србије за подршку унутрашњем дијалогу и Министарство државне управе и локалне самоуправе.

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести