Ђурић: О месту амбасадора у САД тек кад буде озваничено

БЕОГРАД: Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић, поводом најава да ће бити именован за амбасадора Србије у Вашингтону, није желео да говори о нечему што, како је рекао, још није озваничено и о чему тек треба да се разговара.
marko djuric
Фото: Tanjug (Sava Radovanović)

„О томе нећу да говорим, јер не би било дипломатски да се говори о нечему што још није реализовано и очему тек треба да се разговара са земљом пријема“, рекао је Ђурић за ТВ Пинк.

Он је поводом коментара у јавности и на друштвеним мрежама о његовом могућем именовању за амбасадора, казао да неће да се жали и да је то „стоти део“ онога кроз шта пролазе председник Србије Александар Вучић и друге његове колеге.

„То што су мене помињали претходних дана је стоти део онога кроз шта пролази председник Вучић и моје колеге, који су се усудили да раде противно интересу оних који су мислили да су богом дани и да могу неограничено да владају Србијом“, рекао је Ђурић.

Он је казао постоје економски и политички кругови који знају да под именом и презименом немају шта да траже на изборима, попут Драгана Ђиласа, Вука Јеремића и да унајмљују „дворске луде“ које треба да омаловаже и компромитују све и свакога у Србији.

„Да доведу све у исту раван, јер знају да само у таквим условима имају шансе да се под маском и под туђим именима опет дочепају власти“, казао је Ђурић.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести