Ђурић: Поступци против Албанаца само тобоже

БЕОГРАД: Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић изјавио је за РТС да је Рамуш Харадинај саслушаван у Хагу само да би се тобоже показало да у Специјалном суду за ОВК воде неки поступци.
marko djuric
Фото: Tanjug (Sava Radovanović)

Ђурић је рекао да Срби немају чему да се веселе када је реч о случају одласка Рамуша Харадинаја у Хаг, с обзиром на то да се он вратио за мање од недељу дана.

"Сећате се да смо пре неколико дана говорили о крокодилским сузама Харадинаја. Није прошло ни недељу дана од одласка у Хаг, а као и претходна два-три пута се ствар проиграла да би се тобоже показало да има неких поступака. То је суд лажне републике Косово који је само географски измештен у Холандију", истакао је он.

Указао је да ратни злочин не застарева и да ће терористи ОВК кад-тад одговарати – за годину, две, пет или десет.

Он је оценио и да Срби премало говоре о злочинима ОВК.

Када је реч о наставку дијалога Беорада и Приштине, Ђурић је рекао да ће се са Албанцима разговарати кад укину таксе од 100 одсто на робу из централне Србије.

Напоменуо је да су Срби добили мудар савет да се држе по страни сад када је дошло до врхунца сукоба Албанаца.

Говорећи о даљем повлачењу признања независности Косова, он је рекао да су у Приштини много нервозни због наших дипломатских активности.

"Да они не лобирају и не плаћају да Пацоли купује независност, ми се не бисмо бавили отпризнавањем. Постоји девет великих међународних организација где је чланство спречено. Србија штити свој суверенитет широм свих меридијана. Јасно је да не можете да тражите чланство у Унеску а да палите српске светиње", истакао је Ђурић.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести