Ђурић: Повлачење такси, па дијалог са представницима Приштине

БЕОГРАД: Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић разговарао је са шефом Мисије ОЕБС-а на Косову и Метохији Јаном Братуом о положају српског народа на КиМ и активностима ОЕБС-а на заштити и гарантовању права Срба и других неалбанаца.
marko djuric, Tanjug/Dragan Kujundžić
Фото: Танјуг/Драган Кујунџић

Размотривши са саговорником политичку и безбедносну ситуацију на КиМ, Ђурић је истакао да је потребно да нова влада у Приштини буде искрено посвећена регионалној стабилности и поштовању људских права.

Београд је, према Ђурићевим речима, спреман да о нормализацији односа разговара са свим демократски изабраним политичким представницима Албанаца са КиМ, али тек након што буду повучене таксе на робу из централне Србије, саопштила је Канцеларија за КиМ.

Ђурић је саговорнику пренео и да ће се српски политички представници окупљени у Српској листи на све расположиве демократске начине борити за заштиту интереса нашег народа у покрајини, и да очекују да српском народу коначно буду и у пракси гарантована сва она права прописана приштинским законима и уставом.

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести