Ђурић: У Приштини правдају пресуду, јер им је каријера изграђена на лажима

БЕОГРАД: Директор Канцеларије Владе Србије за Косово и Метохију Марко Ђурић изјавио је данас да приштински политичари, Хашим Тачи, Рамуш Харадинај, Вљора Читаку и Беџет Пацоли, настоје да оправдају пресуду Ивану Тодосијевићу, јер је читава њихова каријера је изграђена на лажима.
marko djuric
Фото: Tanjug (Sava Radovanović)

Ђурић је тиме одговорио на оштре реакције приштинских политицара на изјаву председника Србије Александра Вучића да је застрашујуће то што је бивши косовски министар администрације и локалне самоуправе Иван Тодосијевић осуђен на две године затвора, јер је за злочин у Рачку 1999. рекао да је измишљен.

У изјави за јавност, он је оценио да ништа албанске политичке лидере не уједињује као мржња према председнику Србије Александру Вучићу, јер он "непоколебљиво удара у темеље лажне косовске државности, која почива на шовинизму, фабриковањима и измишљотинама".

"Лаж се не може насилно наметнути као истина, макар била изговорена и хиљаду пута, јер и ми ћемо као народ сложно свих хиљаду пута стати у одбрану истине, мада и међу нама појединци који се називају опозицијом ћуте, јер су им драже лажи приштинских шовиниста, него Вучићева истина", навео је Ђурић.

Оценио је да је Тодосијевић драконски кажњен зато што је изговорио нешто што су потврдили и домаћи правосудни органи и међународни форензичари, а једина његова кривица је то што није погнуо главу и дозволио да српски народ буде оптуживан за ствари које није починио.

"Вучић ће сваки пут стати у одбрану правде и људи који су спремни да се изложе непријатностима и ризицима да би одбранили своје право да говоре истину", поручио је Ђурић.

EUR/RSD 117.1305
Најновије вести