Двери: Усвојити резолуцију о геноциду над Србима у 20. веку

БЕОГРАД: Српски покрет Двери поново је данас затражио од Скупштине Србије да усвоји резолуцију о геноциду над Србима у 20. веку, наводећи да Србија мора јасно да се изјасни по питању вишеструког геноцида који је почињен над нашим народом у 20. веку и да о томе упозна међународну јавност.

Двери наводе да наметање Србима жига геноцидног народа од стране многих држава света и региона представља озбиљан проблем за будућност наше деце.

Наш народ је, како се наводи, и даље најугроженија популација у Европи, како у државама које су део Европске уније као што су Хрватска и Словенија, тако и на просторима где су Албанци већинско становништво, у Албанији и у јужној српској покрајини Косову и Метохији.

Додаје се да међународна заједница деценијама ћути када је у питању државни пројекат геноцида над српским народом у Хрватској за време Другог светског рата и крајем прошлог века, као и да се многим владама у свету, а посебно у региону, намеће обавезујућа агенда којом су дужни да Србе означе као геноцидан народ.

Двери тврде да Влада Србије наставља да води политику бивше власти и да ништа институционално није урадила да се истраже и осуде злочини над Србима у Републици Српској и Републици Српској Крајини у грађанском рату деведесетих година.

Због тога, како наводе, актуелна власт мора хитно да усвоји резолуцију о геноциду над српским народом у 20. веку и тиме јасно стави до знања свим међународним институцијама да неће мирно гледати на агресивно фалсификовање историје.

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести