Енгел: САД ће се свакако бавити дијалогом  Београда и Приштине

ПРИШТИНА:  Амерички конгресмен Елиот Енгел изјавио је у Приштини да се САД свакако морају бавити дијалогом Београда и Приштине.
Američki kongresmen Eliot Engel Foto: Tanjug
Фото: Tanjug

"Знам да Косово још увек није у УН због проблема који су створили Србија и Русија, а Косово није добило чланство у UNESCO-у управо због Србије. Ако је Србија део те породице, то не би требало да нарушава послове друге држава, јер није фер да Косово буде блокирано", рекао је Енгел на отварању америчке агенције за страну помоћ "Корпорација Изазови миленијума" (MCC), преноси приштинска Коха. 

Енгел је раније данас казао да ће Америка наставити да подржава Косово на свим пољима, али и у процесу дијалога Београд - Приштина, с обзиром на то да је, како се наводи, Харадинај више пута поновио да би се осећао сигурније када би у разговоре у Бриселу биле укључене и САД. 

"Разговори у Бриселу су веома важни, али је битно имати и један временски рок како би се Косово могло прикључити Европској унији и НАТО-у. Сада имамо једну нову владу у Америци која нема још годину дана и која је решавала нека питања тамо. Али када се будем вратио настојаћу да радим на томе да Америка буде присутна на Блакану и на Косову", рекао је Енгел, преноси РТК 2.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести