Фајон: Могуће додатне препоруке за побољшање изборних услова

БЕОГРАД: Посланица Европског парламента Тања Фајон изјавила је да ће након разговора с политичким лидерима у Србији у четвртак и петак можда бити додатних препорука за побољшање изборних услова.
tanja fajon
Фото: Tanjug/ Filip Krainčanić

Очекујем да ћемо можда опет направити неке препоруке или разговарати са свим актерима шта је још могуће да направимо, рекла је Фајон која је учествовала у дијалогу о изборним условима у Србији.

Она је за Н1 навела да ће имати састанак са члановима привременог тела за медије, и додала да је задовољна што је копредседавајући тог тела професор Раде Вељановски.

Избори ће бити јако значајни и желим да сви људи имају могућност да бирају, да су избори слободни, транспарентни и фер и то ће бити наша најважнија порука властима, рекла је она.

Европосланици Тања Фајон и Владимир Билчик, као и Едуард Кукан и Кнут Флекенштајн, који су учествовали у међустраначком дијалогу, бораве у Београду у четвртак и петак.

Они би требало да се састану са председником Србије Александром Вучићем, премијерком Аном Брнабић, председником скупштине Ивицом Дачићем, шефовима посланичких група, али и са делом опозиције која је одбијала њихово посредовање.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести