Функционери СНС подржавају акцију државе против организованог криминала

У Српској напредној странци следи велико чишћење структура које су очигледно хтеле да извуку политичку корист од евентуалне компромитације председника Српске напредне странке и Србије Александра Вучића и чланова његове породице, а које су незаконито прислушкивали и пратили одметнути делови МУП повезани са криминалним кланом Вељка Беливука.
mup
Фото: МУП

Потпредседник Главног одбора Српске напредне странке Миленко Јованов  рекао је да је Вучевић, када је говорио о тим структурама на седници Главног одбора, добио громогласан и дуг аплауз. То, по мишљењу Јованова, јасно показује да су људи у странци и те како свесни шта се дешава и да је говорио истину.

- Са друге стране, мислим да нико од тих људи није био свестан размера онога о чему је Милош говорио и да су информације које се свакодневно појављују заиста шокантне. Одговор странке мора да буде одлучан и ту никаквог погађања не сме бити. Странка је и раније, а управо на иницијативу председника Вучића, јасно стављала до знања да нема намеру да толерише „мангупе у сопственим редовима„ и врло се оштро супротстављала људима који су злоупотребили и поверење народа, али и поверење странке. Тако мора бити и овог пута - закључује Миленко Јованов.

Фото: Tanjug

Пре неколико дана градоначелник Новог Сада и потпредседник Главног одбора Српске напредне странке Милош Вучевић  изјавио је да не постоји подела у владајућој странци, већ само људи који мисле да су јачи од председника Александра Вучића. Вучевић је навео да је још 29. децембра 2019. године на Главном одбору странке говорио да у странци постоје одређени кругови који су почели да се понашају као нови центри моћи и да је упозорио председника Вучића, рекавши му да мора да рашчисти ствари. „Постоји једна клика у странци која је себе етаблирала кроз извршну власт и која је вероватно преузела део контроле државног система. Мислим и на министре. Рекао сам Вучићу да морамо то да рашчистимо”, истакао је Вучевић.

Фото: Дневник (В. Фифа)

На сумње да су поједини чланови СНС-а, функционери па и министри сарађивали са мафијашким група, одговор морају да дају државни органи, рекао је јуче потпредседник Скупштине Србије и функционер СНС Владимир Орлић. „На то одговор мора да да држава. Кроз истрагу и доказе. И да се покажу лица свих тих који сарађују са мафијом, а из СНС-а су”, рекао је Орлић за ТВ Пинк. Функционер СНС је нагласио да многима и споља и овде не одговара јака Србија, истичући да је Србију снажном направио управо председник Александар Вучић и да је онда јасно да им он смета.

Орлић је казао да је председник Вучић лично објавио рат мафији у Србији, односно људима који не презају да га уклоне на сваки начин.

Додао је да дилеме за чланове СНС нема кога подржавају, јер су сви плебисцитарно за председника те странке и државе. Орлић је истакао да не разуме да неко одбије полиграфско испитивање, посебно јер је питање да ли има сазнања о припремама атентата на Вучића. Као скандалозно оценио је саопштење којим је злоупотребљен Виши суд, јер ту институцију нико није споменуо приликом давања исказа у полицији него њеног председника.

Фото: Tanjug

„Србија данас, и Србија из времена Ђиласа и Јеремића, је неупоредива. Ни држава ни странка не личе на њихово време жутог предузећа”, рекао је функционер СНС. Орлић је казао да је мафија добила одговор који је сигурно разумела, и оценио да бивши режима покушава да релативизује ту причу, и да нападне председника Вучића.

Орлић је закључио да је најважније да све буде распетљано до краја, и страни фактор, и бивши режим, и политика, и суд, и новинари и естрада, јер се тако показује однос према својој земљи, свом народу и нашој деци.

С. Станковић

Е. Марјанов

Недимовић о упливу у државне институције

Коментаришући борбу државе са организованим криминалом, министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Бранислав Недимовић изјавио је да су многи били неповерљиви приликом најаве председника Србије Александра Вучића да ће борба са мафијом отпочети. Све што је досад урађено, оцењује Недимовић, показује одлучност председника и државних институција да изађу на крај са овом пошасти.

Фото: Бранислав Недимовић, фото: Танјуг/Сава Радовановић

Операција не сме да се заустави и како је рекао, пружа максималну подршку држави и њеном председнику. Важно је да се све испроцесуира на прави начин, а како би се цео процес завршио судским епилогом.

Ово без утицаја са стране није могло да се деси! Стално слушамо „криминална група са простора Босне и Херцеговине, криминалне групе из Црне Горе”… Да не причам о упливу у државне институције Републике Србије! Све и да су чаробњаци из Оза, тешко да су сви ови похапшени могли све сами да ураде, рекао је Недимовић.

Ирена Вујовић: Однарођена група људи

Чланица Председништва Српске напредне странке и министарка заштите животне средине  Ирена Вујовић, коментаришући борбу против органзованог криминала, рекла је да „однарођена, бескрупулозна група људи која је зарад личних интереса и сопствене материјалне користи покушала да уздрма државни поредак и унизи углед Српске напредне странке у ствари ће бити прави огледни пример бескомпромисне борбе за владавину права, од стране истинских чланова Српске напредне странке, вођених искључиво идејама патриотизма и просперитета Србије”.

Фото: Влада Србије/Ирена Вујовић

- Сигурна сам да ће грађани препознати напоре свих часних чланова нашег друштва који су се уз велики ризик упустили у одлучну борбу са мафијашком организацијом, која је нажалост своја упоришта налазила и у органима власти. Праћење породице председника Вучића је за најстрожу осуду и сви који су у томе учествовали би требало да одговарају у складу са законом - истакла је Ирена Вујовић.

Маловић: Одстранићемо малигне појаве

Члан Председништва Српске напредне странке Владанка Маловић  указује да је сада свима јасно да постоје појединци „који се тешко могу назвати људима, који су док је председник решавао најважнија државна питања користили прилику да финансијски и политички јачају„.

- Док се Вучић борио за Србију и наш народ, неки су правили криминалне мреже, гланцали снајпере и чекали за њих најбољи тренутак да опале метак у шефа државе. Ова група је изузетно опасна и дуго је, сасвим извесно са нашим политичким противницима и страним центрима моћи, спроводила план криминализације породице Вучић, чији је, уверена сам, крајњи циљ био ликвидација председника Србије - истакла је Владанка Маловић.

Маловић указује да ће се странка лако обрачунати са малигним појавама: „Одстранићемо их, јер је наш задатак јасан - да чистог образа напорно радимо, да помажемо председнику Вучићу да Србија буде снажна, независна земља. Али је пред државом тежак задатак - да се пажљиво пронађу и покажу јавности сва лица из ове немилосрдне и језиве групе, од оних који су на челу ове организације, као и сви помагачи како из криминогених тако и из државних структура”.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести