Гашић званично постављен за шефа БИА

БЕОГРАД: Влада Србије изабрала је данас Братислава Гашића за директора Безбедносно информативне агенције (БИА), јавља београдски медији.
Bratislav Gašić  Foto: mc.rs
Фото: Братислав Гашић Фото: mc.rs

Гашић је изабран на седници којом је последњи пут, у том својству, председавао премијер Александар Вучић, који ће у среду положити заклетву и презети дужност председника Србије.

Гашић је прошле недеље замрзао чланство у Српској напредној странци (СНС) и функцију у Председништву СНС, због најаве да ће бити изабран за шефа БИА.

Бечић: Гашић има велико искуство

Председник Одбора Скупштине Србије за контролу служби безбедности Игор Бечић поздравио је данас избор Братислава Гашића за директора Безбедносно информативне агенције, наводећи да је он човек великог искуства у сектору безбедности и одбране.

Бечић у изјави за Тањуг оцењује и да је Гашић човек завидних организационих способности, вредан, посвећен и одан својој отаџбини и њеним грађанима и очекује да ће имати квалитетну сарадњу са одбором у интересу безбедности Србије и њених градана.

"Као јака политичка фигура биће веома способан да се на политичком нивоу снажно залаже како за интересе службе и њен ефикасан рад, али и технолошку и сваку другу подршку тако и за националне интересе у процесу реформе службе скопчане са наставком европских интеграција", навео је Бечић.

Он сматра и да ће Гашић допринети бољој координацији са војним службама безбедности и Министарством унутрашњих послова, квалитетној сарадњи и координацији безбедносног сектора са председником Србије.

EUR/RSD 117.1138
Најновије вести