Гојковић: Ако буде потребно радићемо до избора

БЕОГРАД: Председница Скупштине Србије Маја Гојковић најавила је да би ускоро пред посланицима требало да се нађе Предлог закона о пореклу имовине и додала да ће парламент, ако буде потребно, радити до избора.
maja gojkovic, Tanjug/Dragan Kujundžić
Фото: Танјуг/Драган Кујунџић

"Много посла је пред нама. Ако има потребе да се ради, наравно да ћемо радити до избора. Сазив парламента постоји све док се нови не изабере", рекла је Гојковић за ТВ Пинк.

Она је подсетила да избори још нису расписани и да ће се пред посланицима ускоро наћи "озбиљан Предлог закона о пореклу имовине", те да ће то бити једна од важнијих седница Скупштине Србије.

"Ми ћемо радити. Европосланица Тања Фајон и остали европски парламентарци су се распитивали о томе да ли закон дозвољава да парламент ради до избора. Вероватно су им у разговорима посланици рекли да за време председничке кампање парламент није имао седнице", навела је Гојковић.

Напомиње да Скупштину Србије очекује много посла, те да ће, ако буде потребно, радити до избора.

Каже да је Закон о пореклу имовине веома важан, и да треба да се види ко је на који начин дошао до велике имовине.

"Ја сам ту и сви из СНС-а су ту, али да видимо да ли су и други спремни да прихвате Закон на делу", рекла је Гојковић.

То што је парламент усвојио предлог закона Гордане Чомић да на изборним листама буде 40 одсто жена, сматра да је велики корак и да ће ући у историју.

Србија се, како је рекла, на тај начин сврстала међу 23 земље у читавом свету у којима је законски регулисано да на листама буде 40 одсто жена.

Подсећа да је то предвиђено и Агендом одрживог развоја 2030 УН, чија је Србија потписница.

"Србија са поносом може да каже са смо ми то урадили. То су подржали у парламенту посланици владајуће већине, али и многобројни опозициони посланици", закључила је она.

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести