Гојковић: Опозиција наставља нападе да би прикрила свој неуспех

БЕОГРАД: Чланица Председништва СНС Маја Гојковић оценила је као очекивано то што оркестирани напади опозиционих лидера Драгана Ђиласа и Бориса Тадића не престају ни данас, када је Србија постигла још један од важних успеха, овај пут у Вашингтону.
gojkovic, tanjug
Фото: Tanjug/T.Valič, arhiva

"Као што је очекивано, и по старим навикама, у данима када је Србија, на целу са председником Александром Вучићем, постигла важан успех у Вашингтону и направила огроман искорак у заштити Срба на Косову и Метохији и наших националних интереса, не престају оркестрирани напади Ђиласа и Тадића, и њихових пулена и сарадника", навела је Гојковић у сапоштењу.

Према њеним речима, тај хорски наступ и њихова лажна брига за Србију мотивисани су искљуциво потребом да прикрију сопствену одговорност за промашене одлуке и ставове из прошлости, у жељи да себе амнестирају.

"На њихову несрећу градани Србије нису оболели од колективне амнезије. Напротив, градани Србије добро памте њихове "успехе" и управо зато немају слуха за њихову политику", рекла је Гојковић.

Поред неких фактора у Приштини, како додаје, потписани споразум је очигледно трн у оку и онима у Београду којима је лоше све што је добро за Србију и који су свих ових дана гласно и неуморно навијали против успеха српске делегације.

За њих је, према речима Гојкобвић, сваки успех Србије пораз ако га оствари Александар Вучић, јер је њима и од добра Србије дража штета коју би евентуално могли да нанесу Александру Вучићу.

"Додуше, није тај догадај, који је од огромног знацаја и за Србе на Косову и Метохији, за заштиту цркава и манастира, за јацање односа Србије и САД, као и за стабилизацију прилика у региону, за њих посебна прилика да, радеци против Вучића, раде против Србије. Напротив, њима повод и није кључан, они то раде по навици и рефлексу", навела је Гојковић.

Како каже, своју "бригу" о националним интересима док су били на власти су показивали само поткопавањем и упореним слабљењем позиције Србије по питању КиМ, као и покорним односом слуге према сваком притиску, због којег су увек давали и више од оног што се од њих тражило.

"Није председник Вучић, који је упорно и неуморно бранио интересе наше земље, ни на који начин могао да понизи Србију, већ су то радили они који су својом катастрофалном политиком удаљили Србију од јужне покрајине, а земљу довели на ивицу пропасти. Њихови поступци и данас говоре најбоље о њима самима и политици коју воде, а која нема ни подршку ни разумевање грдана Србије", навела је Гојковић у саопштењу.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести