Гојковић осудила Трифуновићеве увреде на рачун Вучића

БЕОГРАД: Потпредседница владе и министарка културе и информисања Маја Гојковић осудила је данас увреде које је Сергеј Трифуновић упутио председнику Александру Вучићу и његовој мајци на друштвеним мрежама.
Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković FOTO TANJUG/ Pres sluzba Skupstine Srbije
Фото: FOTO TANJUG/ Pres sluzba Skupstine Srbije

У писаној изјави, Гојковић је навела да понашање засновано на увредама, претњама и мржњи не може бити слика нашег друштва.

"Такви иступи и загађивање јавне сцене вулгарностима има за циљ да прикрије одсуство сваке способности за аргументовану дебату. Они који посежу за таквим средствима више говоре о себи, него о другима, али тиме и ометају друге грађане Србије у отвореном и пристојном дијалогу", рекла је Гојковић.

Додала је да је уверена да грађни желе друштво у коме се негује култура дијалога, насупрот примитивизму и мржњи, и да дубоко осудује овакве појаве.

Трифуновић је на Твитеру, а поводом изјаве председника везано за протест због мурала Ратку Младићу, да већ девет година није уклоњена табла Аћифу ефендији у Новом Пазару, упутио псовке Вучићу и његовој мајци, приписујући им болест и навео да ће да покрене "фонд за излечење" председника.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести