Грачаница: Претученом младићу ОДРЕЂЕН ПРИТВОР

ГРАЧАНИЦА: Једном од младића А.М. који је синоћ претучен од стране припадника такозване Косовске полиције у Грачаници одређено је задржавање до 48 сати, потврдио је за Тан‌југ адвокат Миле Марковић.
Dijalog Beograd Pristina/F. Bakic
Фото: Дневник/Ф. Бакић/Приштина

Према речимаадвоката, тужитељка га није обавестила о мери притвора, а притвореног младића према закону након ове мере сутра морају извести пред истражног судију. "Мислим да је ово мера застрашивања, за коју нема разлога. Задржавање у притвору се одређује за тежа кривична дела, а не за невезивање појаса. Ово је за мене несхватљиво", рекао је Марковић за Тан‌југ.

Он је додао да је тужитељка из Приштине, након узимања изјаве А.М., рекла да он може отићи на лекарски преглед, јер има проблема са крвним притиском, те да ће после тога бити пуштен кући. Међутим, породица младића је адвоката јутрос обавестила да је након прегледа он ипак задржан у притвору.

Младићи су пребијени у самом центру Грачанице, на очиглед случаних пролазника, само зато што су затражили да се полицијска казна за саобраћајни прекршај напише на српском језику. На то је један од полицајаца узвратио: "Знаш ли ти где живиш?" и почео да их удара, након чега су му се у пребијању придружила још двојица колега. Други младић М.М. се и даље налази на болничком лечењу због повреда задобијених од стране припадника такозване косовске полицаје.

EUR/RSD 117.1050
Најновије вести