Гренел: Састанак представника БГ и ПР у Белој кући, 27. јуна

ВАШИНГТОН: Специјални изасланик америчког председника за дијалог Србије и Косова Ричард Гренел најавио је на твитеру састанак да би представници Београда и Приштине могли да се састану у Белој кући, у Вашингтону, 27. јуна.
grenel
Фото: Tanjug (D. Kujundžić, arhiva)

Гренел је објавио на Твитеру да је добио уверавања од влада у Приштини и Београду да ће се привремено зауставити кампања повлачења признања, али и захтеви Приштине за чланство у међународним организацијама, како би се представници Србије и Косова састали 27. јуна у Вашингтону, где би разговарали о дијалогу.

Ако ниједна страна није задовољна разговорима 27. јуна, тада ће се вратити на статус кво, након што напусте Вашнгтон, написао је Гренел на Твитеру.

Гренел је рекао да се радује овим разговорима и додао да је фокус и даље на напретку економија.

 Амбасада САД у Приштини поздравила најаву састанка у Вашингтону

ПРИШТИНА: Амбасада Сједињених Америчких Држава у Приштини поздравила је вечерас најаву специјалног изасланика Беле куће Ричарда Гренела да ће се представници Београда и Приштине састати 27. јуна у Вашингтону.

"Поздрављемо вест специјалног изасланика Гренела о разговорима Косова и Србије у Вашингтону крајем овог месеца", навела је америчка амбасада на свом налогу на Твитеру.

ЕУ: Без коментара на Гренелову објаву

ПРИШТИНА: Портпаролка мисије ЕУ у Приштини Динка Живаљ није желела да коментарише најаву специјалног изасланика Беле куће Ричарда Гренела о састанку представника Београда и Приштине 27. јуна у Вашингтону, а поводом отказивања лета специјалног представника ЕУ за дијалог две стране Мирослава Лајчака.

Поводом најаве Гренела на Твитеру да би представници Београда и Приштине могли да се састану у Белој кући, у Вашингтону, 27. јуна, Живаљ је рекла да ЕУ не коментарише поступке других.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести