Хоти представио листу министара ДСК

КОСОВСКА МИТРОВИЦА: Кандидат за новог премијера привремених приштинских институција Авдулах Хоти представио је вечерас листу имена министара у новој влади коју је предложио Демократски савез Косова (ДСК).
avdulah hoti
Фото: Youtube Printscreen

Како је јавила "Коха диторе", Хоти је, после састанка руководства ДСК, саопштио листу имена владиног кабинета из редова те странке.

На листи је Дритон Сељманај предложен за потпредседника владе, Агим Вељиу за министра унутрашњих послова, Арбан Абраши за министра за инфраструктуру, Антон Ћуни за министра одбране, Вљора Думоши за министарку културе, омладине и спорта, Арменд Земај за министра здравља, Хикмете Бајрами за министра финансија и Бесиан Мустафа за министра пољопривреде.

Хоти је рекао да очекује да ће листе имена које су предложили Алијанса за будућност Косова и Социјалдемократска иницијатива НИСМА, такође, бити представљене вечерас, пренело је Косово онлајн.

За сутра у 11 часова заказана је седница парламента на којој ће се гласати о новој влади.

Седница је заказана након што је уставни суд потврдио законитост декрета којим је председник Хашим Тачи дао мандат Хотију за формирање владе.

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести