Хоти у Бриселу тражио визну либерализацију

БРИСЕЛ, ПРИШТИНА: Премијер привремених косовских институција Авдулах Хоти разговарао је са званичницима ЕУ у Бриселу о дијалогу Београда и Приштине, епидемији корона вируса и визној либерализацији.
avdulah hoti
Фото: Youtube Printscreen

Он се, између осталог састао и са европским комесаром за проширење Оливером Вархељијем са којим је разговарао о политичким кретањима у земљи, као и процесу економског опоравка, инфраструктурним пројектима, преноси приштинска Коха.

Током састанка Хоти је истакао да је важно да ЕУ предузме потребне кораке како би се обезбедило слободно кретање становника са Косова.

Одлука не зависи само од Немачке

Амбасадор Немачке у Приштини Кристијан Хелд изјавио је да та земља жели да становницима Косова буду укинуте визе, али да та одлука не зависи само од Берлина.

Према његовим речима, свака одлука о укидању ограничења кретања за грађане Косова такође утиче на безбедност држава чланица, тако да је то одлука са којом све државе морају да се сложе, преноси приштински медији.

Сви би се требало да се осећају безбедно и једноставно не можемо да наметнемо тако нешто, говорећи да то желимо и да нас остали прате, рекао је Хелд.

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести