И радикали, ипак, у локалном парламенту у Сечњу

Општинска изборна комисија у Сечњу је, након усвајања коначног извештаја о резултатима гласања на ванредним локалним изборима у овој средњобанатској општини, доделила мандате одборницима у новом сазиву Скупштине општине Сечањ.
2
Фото: secanj.ls.gov.rs

Своје представнике у локалном парламенту имаће све четири изборне листе које су учествовале на локалним изборима, одржаним 3. априла. То значи да ће и радикали бити заступљени у СО Сечањ, иако се после прелиминарних резултата чинило да нису успели да уђу у општински парламент.

Изборна листа “Александар Вучић – Заједно можемо све” је на изборима освојила 3.976 гласова, што значи да ће имати 14 одборника. То су Небојша Мељанац, Миомира Милошевић, Милан Грубор, Миливоје Андријашевић, Драгана Мартон, Ненад Марковић, Мајда Пејчић, Ненад Јокановић, Арсен Плахин, Марина Мудринић, Дејана Паунеску, Љиљана Китић, Младен Папић и Драган Китановић.

Следећа по броју освојених гласова је изборна листа “Ивица Дачић – премијер Србије”, за коју су гласала 1.693 бирача у општини Сечањ. Према томе, ова листа је освојила шест мандата, а њени одборници у будућем сазиву биће Александар Будиша, Милан Радовановић, Марија Блануша, Марин Живојин, Мирјана Дангубић и Габријела Унгур.

Изборна листа “Вукашин Баћина – За бољу општину Сечањ” освојила је 747 гласова и имаће два одборника. То су носилац листе Вукашин Баћина, као и Марко Иванишевић.

Српска радикална странка је освојила 224 гласа, што је довољно за једног одборника, а то је Марко Марковић.

Од укупно уписаних 10.481 бирача у сечањској општини, на ванредне локалне изборе је изашло њих 7021.       

Ж. Б.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести