И Тадић тражи да се Вучић извини

ЗАГРЕБ: Некадашњи председник Србије Борис Тадић придружио се захтевима из Хрватске да се председник Србије Александар Вучић лично извини Хрватској.
boris tadic
Фото: Tanjug (M. Marković, arhiva)

"Независно каква му је била улога 90-их, Вучић је сада председник и Хрватска мора због тога с њим да разговара. Када је у питању политика извињења, коју Вучић и даље не разуме, проблем је што и с хрватске и бошњачке стране сви изнова траже извињење. Ја сам се извинио. Слажем се и с бившом хрватском премијерком Косор која је рекла да Вучић мора лично да се извини, али не као председник Србије. Хоће ли то учинити, то је на њему", рекао је Тадић за регионалну Н1 тв.

Упитан како доживљава српску политику према ЕУ, Тадић каже да има резерву према данашњој српској политици због, како је рекао, вредносног аспекта који је за њега крајње проблематичан. 

"Србија се суочава се демократским дефицитом, а то се посебно види по медијским слободама и поштовању политичких противника. Вучић долази из идеологије која је била супротстављена Европи. Апсурдно ми је инсистирање српске јавности да је Вучић вређан од неких удружења долазећи у Хрватску", рекао је Тадић.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести