ИЛИЈА ЕЛЕЗОВИЋ, Србин из Северне Митровице, ПУШТЕН ИЗ ПРИТВОРА после месец дана СИН НИКОЛА: Отац је у ПРИЛИЧНО ЛОШЕМ СТАЊУ    

СЕВЕРНА МИТРОВИЦА: Илија Елезовић, кога су припадници тзв. косовске полиције 20. септембра ухапсили у Северној Митровици, пуштен је данас из притвора, рекао је његов син Никола Елезовић.
Kosovska Mitrovica/F. Bakic
Фото: Ф. Бакић/Косовска Митровица

Он је за Танјуг навео је отац стигао кући у Северну Митровицу.

Као породица пресрећни смо што је он са нама, али је прилично лошег стања и веома пропао, јер је тежак онколошки пацијент. Надамо се да ћемо, уз адекватну исхрану, успети да га опоравимо и да ће наставити даље с нормалним животом, навео је Елезовић.

Нагласио је и да му отац пренео да није имао никаквих проблема у притвору, да су стражари били коректни према њему, као и да није било никаквог психичког или физичког малтеретирања.

Захвалио бих се свим људима на помоћи, пре свега колегама, Канцеларији за Косово и Метохију, Ловачком савезу Србије, који су много помогли нама као породици, пруживши подршку да Илија што пре изађе и да се брани са слободе, нагласио је он.

Специјално тужилаштво у Приштини подигло је оптужницу против Илије Елезовића за наводни ратни злочин против цивилног становништва, а приштински суд одредио му је једномесечни притвор.

Њему, као и другим ухапшеним Србима са Косова и Метохије, Зорану Костићу и Драгану Миловићу, које тужилаштво специјалног суда терети за кривично дело наводног ратног злочина, пре 10 дана био је продужен притвор за још два месеца, рекао је тада Костићев адвокат Предраг Миљковић.

Додао је да је продужење притвора неосновано исто као што је било и одређивање самог притвора, због тога што специјално тужилаштво нема доказе који поткрепљују основану сумњу.

Никола Елезовић је раније навео да је његовој породици велики број пријатеља пружао подршку.

Свакодневно су позиви са свих страна, имамо чак и Албанаца и муслимана који се јављају, који не верују да се то дешава Илији, јер знају да је и у тренутку те оптужнице коју му стављају на терет, помагао људима. Искључиво је само помагао коме је год могао, никоме сигурно није одмогао, истакао је он.

 

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести