ИМЕНОВАН НАДЗОРНИ ОДБОР ЗА ИЗБОРНУ КАМПАЊУ Међу члановима и Буле Гонцић

БЕОГРАД: Скупштина Србије усвојила је данас Одлуку о именовању чланова Надзорног одбора за изборну кампању, који је поднео Одбор за правосуђе, државну управу и локалну самоуправу.
Skupstina Srbije/R. Hadzic
Фото: Дневник/Р. Хаџић

У Надзорни одбор се именују чланови - управник Народног позоришта у Београду Светислав Гонцић, доктор политичких наука Александар Милосављевић, редовни професор Драган Вучинић, доктор политичких наука Јованка Матић, научни саветник Слободан Првановић, редовни професор Бранко Ракић, саветник за правна питања Миодраг Савовић.

Поред њих, ту су и ванредни професор Бојан Тубић, магистар наука Војин Вучићевић и првак опере Александар Стаматовић.

Надзорни одбор ће пратити изборни процес, а како је раније рекао председник Одбора за правосуђе Владимир Ђукановић, реч је о новом телу на чијем је формирању инсистирала опозиција.

„То тело ће надзирати рад, односно читав изборни процес и имају право да кажу да ли нешто није у реду, да ли постоји притисак власти, да ли медијски нешто није у реду, у смислу представљања кандидата”, рекао је раније Ђукановић за Танјуг.

Према његовим речима, чланови Надзорног одбора могу јавности да искажу своје неслагање са изборним процесом, као и Републичкој изборној комисији.

Очекује се да ће Надзорни одбор бити формиран по расписивању избора.

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести