Интензивирање односа АП Војводине и кинеске провинције Гуангдонг

Делегација Покрајинске владе, с председником Игором Мировићем на челу, састала се данас у Кини, у Гуанџоу, с вицегувернером провинције Гуангдонг – Оујенгом Вејмином и представницима економског департмана и канцеларије за међународне односе поменуте провинције.
Mirovic i Vejmin/Pokrajinska vlada
Фото: Покрајинска влада/Мировић и Вејмин

У разговору је било речи о унапређивању привредне и трговинске сарадње, могућностима за реализацију конкретних пројеката у области здравства и пољопривреде, као и о учешћу кинеских компанија у релизацији инвестиција на територији АП Војводине.

Том приликом, саговорници су истакли да је добра сарадња на регионалном нивоу веома значајна за учвршћивање односа две државе.

„Сарадња са кинеским провинцијама је за Покрајинску владу веома значајна. Она за нас представља кључ за унапређење стратешког партнерства“, рекао је председник Мировић.

Фото: Покрајинска влада

Вицегувернер Вејмин нагласио је да су компаније из провинције Гуангдонг показале интересовање за инвестиције у пољопривреду и прерађивачки сектор АП Војводине.

На састанку је договорено учешће и представљање кинеских компанија и инвеститора из поменуте кинеске провинције на Међународном пољопривредном сајму у Новом Саду, као и презентовање потенцијала АП Војводине на сајмовима у Гуангдонгу.

Фото: Игор Мировић и Оујенг Вејмин/Покрајинска влада

Представници делегације Покрајинске владе посетили су и највећи кинески трговински сајам ─ Canton, који има значајну улогу у унапређивању развоја спољнотрговинске размене Кине, као и економских и трговинских веза између Кине и целог света.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести