Иштван Пастор: ОДАЗВАЋЕМО СЕ НА РАЗГОВОР о Народном покрету

Председник Скупштине АП Војводине и Савеза војвођанских Мађара Иштван Пастор изјавио је данас да ће, уколико га председник позове, отићи на разговор о формирању Народног покрета и да ће своје становиште формирати на основу онога што чују.
pastor
Фото: Dnevnik (Radivoj Hadžić)

Он је у интервјуу за тв Панон рекао да у таквим ситуацијама увек полазе од два основна принципа - да ће учинити све да држава чији су грађани напредује и развија се и други да не когу да осустану од заступања мађарског програма и мађарских интереса.

„Ове две ствари могу да се повежу, усагласе. Видећемо шта ће то значити у вези са замисли са овим Народном покретом”, рекао је Пастор.

Говорећи о споразумима Стратешког савета између Србије и Мађарске он је рекао да у практичном смислу ти споразуми отклањају препреке које су могуће у реализацији појединих заједничких пројеката.

„Када је потписан договор између Ђера и Новог Сада о изградњи нафтовода, онда то значи да може да се приступи планирању, одређивању парцела, припремним радовима. Споразум је, између осталог, требао да реши проблем складиштења нафте, проблем снабдевања новосадске рафинерије сировом нафтом, односно да обезбеди енергетску стабилност две државе”, рекао је Пастор.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести