ДАЧИЋ: СТАВОВИ СПС ЧВРСТИ Нема признања КиМ, као ни чланства у УН

УЖИЦЕ: Лидер Социјалистичке партије Србије Ивица Дачић изјавио је данас обраћајући се на скупу у Ужицу, да су политички циљеви СПС-а чврсти и да се односе на вођење самосталне и независне спољне политике, да нема признања КиМ, да нема чланства КиМ у УН и да се наставља са политиком повлачења признања.
1
Фото: Tanjug/Pres služba SPS Beograd/Ilustracija

Према његовим речима, СПС има дубоке корене и богату историју вредну поштовања која је започела 1903. године оснивањем Српске социјалдемократске странке, с првим председником Драгишом Лапчевићем, као и вођама попут Димитрија Туцовића и Радована Драговића.

"Социјалистичка идеја, чији смо носиоци, прошла је називима кроз разне трансформације, од Социјалистичке радничке партије Југославије, сачувавши своју суштину до данашње Социјалистичке партије Србије. Зато поносно обележавамо ову годину као јубилеј - 120 година социјалистичког организовања у Србији", изјавио је Дачић.

Истакао је да је оно што је мислио и говорио још као омладинац, када је често посећивао Ужице, истина иза које и данас стоји и у коју верује. 

"Суштинска опредељења Социјалистичке партије Србије остају непромењена - социјална правда и патриотизам. У данашње време неолибералног капитализма, где се вредности мењају, ми остајемо постојани, залажући се за оне који живе од свог рада", рекао је Дачић. 

Дачић је подсетио на период када је сваки град у Србији имао хиљаде запослених у фабрикама, индустријске гиганте с десетинама хиљада радника као и на времена када су фабрике радиле пуним капацитетом, а људи су могли лако да дођу до радног места, оснивају породице и решавају стамбена питања. 

"Носталгија за временима када је било могуће финансирати бесплатно школство, здравство и културне установе мотивише нас да се залажемо за повратак тих вредности. Социјална правда пре свега", рекао је Дачић.

Истакао је да је Социјалистичка партија Србије патриотска странка, а да је Слободан Милошевић симбол буђења српског народа.

Дачић је нагласио да су политички циљеви Социјалистичке партије Србије чврсти - водити самосталну и независну спољну политику. 

"Са нашим коалиционим партнерима, гарантујемо заштиту националних и државних интереса. Наши ставови су јасни: нема признања Косова, нема учлањена Косова у Уједнињене нације, наставак политике повлачења признања. Чуваћемо Републику Српску као зеницу ока свога зато што је она настала херојском борбом српског народа и залагањем Слободана Милошевића приликом Дејтонског споразума. Желимо да сачувамо добре односе са Русијом и Кином јер су то наши пријатељи", изјавио је Дачић.

Додао је да нема уласка у НАТО јер је НАТО, према речима Дачића, "извршио злочиначку агресију над нашом земљом" и да се они залажу за принцип војне неутралности.

На крају свог обраћања Дачић је поручио да је циљ Социјалистичке партије Србије на овим изборима, као и на прошлим, преузимање што веће одговорности. 

"Сматрамо да је најбоље решење за Србију: Вућић-председник, Дачић-премијер. Зато што је то гарант политичке стабилности, економског и социјалног развоја у којем функционишу сви државни органи, а заштита националних и државних интереса је приоритет", поручио је Дачић.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести