ГЛИШИЋ КАЖЕ ДА НЕМА ДИЛЕМЕ: Покушај насилног упада био организован,учесници ће бити процесуирани

БЕОГРАД: Председником ИО СНС Дарко Глишић изјавио је данас да нема дилеме да су насилни покушаји упада били организовани, да је то СНС најављивао јер је коалиција "Србија против насиља" свесна да не може да победи ни на једним изборима.
darko glisic
Фото: Youtube Printscreen

"Нанета је велика штета угледу Србије и то је била главна вест непријатељима који су се сладили. Имате посла са неодговорним људима и не знате како више то да искоментаришете. Ја их даље зовем 'Србија за насиље'. Надам се да ће починиоци бити експресно процесуирани и ако нису да ће ових дана сви бити похапшени", рекао је Глишић за тв Пинк поводом покушаја насилног упада у Стари Двор.

Како је рекао они су на бруталан начин су злоупотребили трагедије које су се догодиле у мају, као и да од тада злоупотребљавају све лоше што се деси не би ли извукли корист.

"Они су се понашали потпуно супротно од слогана, ради се о огољуеном силеџијству", рекао је Глишић и додао да су они још пре избора одлучили да су победили у Београду, не питајући грађане, а да су када су се суочили са резултатима остали при своме и кренули у "дивљачки пут" којои је, како је рекао синоћ имао своју кулминацију.

"Избори су били поштени, најчистији од када их пратим, никад мање примеди није било. А ко су ти фантомски бирачи. Није фантомски где су они победили, али јесте где су изгубили. Грађани који су им дали глас већ се стиде. Ми смо победили на парламентарним изборима и покрајинским никад убедљивије, чак смо и на београдским однели победу", рекао је он.

Он је истакао да опозицију занима само Београд и да "када су били на власти Србија их је занимала од Бубањ Потока до Сурчина".  

Како је истакао бирачи који су гласали за њих сада виде како се понашају и изгубиће и те гласове.

Према његовим речима и синоћ се одазвао мањи број људи него што су очекивали, али како је рекао, довољно да направе скандал и да повреде људе који су радили свој посао.

"Ово је дефинитивно покушај насиља. Дефинитвно грубо кршење наших закона, да се окупира инистуција која припада свим грађанима. Очекујем да државни органи реагују. Да они који су починли то дело буду процеусирани и приведени, да се не би понављало. Изборна воља грађана је светиња. Ми смо демократско друштво, јер тиме штитимо гласове грађана", рекао је он.

Истакао је да је излазност била веома виска, што даје додатни легитимитет изборима.

Он је додао и да је СНС победио у 80 одсто локалних једининица апсолутно већином, као и да постоји мањи број општина где је неопходно два до три мандата да би имали већину, али да ће то договорити са коалиционим партенерима.

"Видећемо, када се буде формирала извршна власт на нивоу републике, тада ће и на нивоу општина. Што се Београда тиче, ако има већине формираћемо власт, ако не идемо на изборе", рекоа је он и додао да ће избори бити одржани у општинама у којима нису сада.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести