ПАСТОР О НАСТУПУ СВМ  Водићемо јединствену кампању за покрајинске и републичке изборе

НОВИ САД: Вршилац дужности председника Савеза војвођанских мађара (СВМ) Балинт Пастор рекао данас поводом предаје изборне листе да ће та странка на покрајинским изборима наступати под редним бројем шест, али да ће водити јединствену кампању на републичком и покрајинском нивоу, јер између та два нивоа, како је рекао, не праве разлику.
2
Фото: Youtube/ Grad Subotica

СВМ је Покрајинској изборној комисији изборну листу "Савез војвођанских Мађара - За нашег председника за нашу заједницу, за будућност" предала десет минута после поноћи са 6.526 бирача.

 "У петак смо прикупили потписе подршке за само четири сата. То показује да грађани осећају да у овом за нас изузетно тешком тренутку треба стати уз СВМ", рекао је Пастор.

Први на листи је председник Извршног одбора Балинт Јухас, додао је он.

Пастор је објаснио да ће Јухас заједно са кандидатима у кампањи говорити о резулатима оствареним у претходном периоду и намерама за будућност.

"Водићемо јединствену кампању која се односи на републички и покрајински ниво пошто између та два нивоа не правимо разлику", нагласио је он.

Јухас је истакао да је назив листе на покрајинском нивоу има посебан значај пошто је недавно преминули председник странке Иштван Паштор цео политички живот провео радећи у покрајинским органима.

"Наша изборна листа осликава целу заједницу. На њој су млади и старији, доктори наука и пољопривредници", рекао је он.

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести