ПРЕДСЕДНИК СРБИЈЕ АЛЕКСАНДАР ВУЧИЋ Победићемо их све заједно!

Председник Србије Александар Вучић рекао је да су постојали притисци од избора Александра Вулина на чело Безбедносно-информативне агенције и да му је тешко да коментарише његову оставку са места директора БИА.
1
Фото: Tanjug (AP Photo/Darko Vojinovic, File)

Он је у гостовању на РТВ Пинк рекао да је он његов други и неко са ким је провео много времена, додаје да разуме његову реакцију, али истиче да није отишла његова глава, нити било шта слично.

- Од када је постављен на ту дужност, постојали су притисци на њега, и то је чињеница. Он одлично зна како се то креће и какве би последице могле да буду. Ја не могу даље да коментаришем све ствари из простог разлога што сам обавезан да о таквим стварима не могу да говорим - рекао је Вучић и додао:

- Желим да му се захвалим на доприносу који је дао за очување наше земље, да буде стабилна и независна. Радујем се сарадњи са њим у будућности. Није крај живота, а верујем ни заједничких успеха.

Вучић је рекао да Вулин није ничији агент, те да није агент Руске Федерације.

Фото: screenshot / Pink

Вучић је рекао да је данас пола године од стравичне трагедије у школи Владислав Рибникар, па затим и у Младеновцу, Дубони и Орашју. Председник је изразио саучешће свим породицама настрадалих.

- У тешким околностима и упркос највећој трагедији која је погодила нашу земљу, потрудили смо се да урадимо што више за безбедност наше деце и да нешто променимо - рекао је Вучић.

„Дванаест година слушам исте лажи”

Коментаришући филм који је смитован синоћ на телевизији Н1 о њему, Вучић је рекао да је направљена атмосфера у којој је све дозвољено.

Додаје да су чекали да крене предизборна кампања да би га приказивали.

Вучић је, коментаришући филм, рекао да је најлакше бити убедљив у осуди празне столице, додаје да је лакше ударати у џак у боксу, када нема ко да вам одговори на ударце.

- Овде нема друге стране, што није демократски нити је фер, а не разумем ни смисао. Ако хоће да некога сатру, нека кажу да им је то циљ. Они износе оптужницу, доносе пресуду, суде ми за нешто у време када чак нисам ни имао никакве везе са догађајима у политичком животу странке. Они појма немају шта причају, добили су задатак да морају да ме оцрне и сада измишљају и пишу шта желе, а пресуда мора да буде на смрт - рекао је Вучић.

- Немам десет сати да им одговарам. Дванаесту годину слушам исте лажи, говорили су да ћу да признам Косово чим прођу избори, да ћу да уведем санкције Русији... А онда они траже санкције Русији. Радио сам у интересу Србије наносећи чак и штету партије коју сам тада водио. Кад видите ко су саговорници у филму, и да ми они суде – упитао је Вучић

Он је рекао да је у 20 сати почело емитовање тог филма, а у исто време су пустили вест у коме се каже брутални, бескрупулозни и брутални, а то нису урадили медији, већ људи са листе Србија против насиља. Да ли су урадили у сарадњи са Шолаком, то не знам.

Коментаришући писање листа „Данас” који је објавио наслов – Ко је Муслију, за ког Вучић тврди да није његов отац”, рекао је да је позвао своје родитеље.

- Позвао сам оца да видим шта раде, а он ми је рекао да су легли, али да су их пробудили да им јаве. Занимало ме је да ли су повређени. Зашто уништавате туђе породице – запитао се Вучић.

Упитан како му мајка реагује, каже:

- Она се највише нервира. Не смем ни да преведем шта су све рекли за моју мајку. Цео живот верна и одана и супругу и деци. Не смем ни да замислим како се осећа – казао је председник Србије.

Фото: screenshot / Pink

- Немају шта да понуде, немају ништа друго осим мржње. Не мислим да је то политика, то су програми, планови... Показаћемо и болнице, путеве, показаћемо све.

Говорећи о инвестицијама и економским параметрима, рекао је да има добре вести за грађане Србије.

- Укупан ниво инвестиција у нашу земљу до краја октобра је 3.792.000.000 евра. Корисницима социјалне помоћи исплатићемо по 10.000 динара, корисницима туђе бриге и неге исто. Фабрика Аристон долази у Ниш, ми морамо да гурамо своју земљу, да идемо напред, сигуран сам да то људи примећују. Радимо и овај део Пожаревац према Великом Градишту, повезујемо целу југоисточну Србију. иде и ауто-пут Београд - Зрењанин. Да пробамо да обезбедимо лекове за сву децу, да лечимо сву децу. Да се око деце ујединимо - поручио је Вучић.

Поносан на резултате

На питање да ли се каје што је ушао у политику, председник је рекао каже:

- Не, поносан сам. Најпоноснији сам што сам председник Републике и што сам остварио овакве резултате: видите путеве, пруге, хотеле, болнице... Они то неће моћи да окрече ... Од нас политичара беже као од куге. Али кад помогнете неком детету и обезбедите му лечење, никада, посебно мајкама није тешко да кажу Хвала. Е тада вам крену сузе на очи. Томе ћу да се посветим, да пробамо да свој деци обезбедимо лекове и да лечимо све болести. Можда ћемо бити једина земља која ће да лечи све болести. За то ће нам бити потребно још много пара, али то треба да буде наш циљ".

Он је опозицији поручио да ће и на овим изборима изгубити.

– Победићемо их све заједно – казао је Вучић.

- Тражиће ови поново алибије зашто су изборе изгубили, па нека се сете почетка кампање и свега онога што су понудили грађанима. Мржња према мајкама и породицама није кампања коју људи у Србији желе да чују. Плашим се да много стида немају – казао је Александар Вучић и закључио: - Срећне изборе желим грађанима, то је важно демократско питање.

(Дневник, Pink, Telegraf, Kurir)

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести