ПРОТЕСТ Стотинак присталица СПН поново испред РИК, блокирали саобраћај

БЕОГРАД: Присталице Коалиције "Србија против насиља" (СНП) окупиле су се вечерас поново, али у много мањем броју него у понедељак, испред зграде Републичке изборне комисије (РИК).
Фонет/Марко Драгославић
Фото: Фонет/Марко Драгославић

Окупило се око стотинак присталица који су блокирали саобраћај у Улици Краља Милана.

Како је Танјугу рекао један од представника коалиције Радомир Лазовић, они су се окупили да би подржали колеге Маринику Тепић и Мирослава Алексића у штрајку глађу и истакао да је потребно да се поштује изборна воља грађана и да се понове избори, најмање, како је рекао, у Београду.

На скупу је тренутно мирно, нема страначких обележја, а окупљени дувају у пиштаљке.

Протест Коалиције "Србија против насиља", која је незадовољна изборним резултатима у Београду, одржан је и у понедељак када су њени представници Мариника Тепић и Мирослав Алексић ушли су у просторије РИК-а где су предали захтеве и приговоре на изборни процес.

Они су тада почели штрајк глађу који ће, како су рекли, трајати док се не пониште београдски избори.

Синоћни протест пратили су бројни инциденти, а саобраћај у Улици Краља Милана био је блокиран више сати.

Окупљени су скандирали "Поништите изборе" , "Не дамо победу", а на улаз у Скупштину бацана су јаја, пластичне флаше и други предмети.

Једна група младића покушала је на силу да пробије заштитну ограду која је постављена испред присторија РИК-а, а дошло је и до кошкања међу окупљенима.

Једна особа насрнула је на улаз зграде, а било је и оних који су позивали да се уђе унутра.

Окупљени су покушали да блокирају одржавање седнице РИК-а, која је ипак успела да се одржи.

Испред РИК-а нападнут је и директор Републичког завода за статистику Миладин Ковачевић, док је покушавао да напусти зграду. 

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести