РАЗГОВОРИ СА СНС И СПС Вучић наставља консултације о мандатару

БЕОГРАД: Председник Србије Александар Вучић наставља данас консултације о кандидату за председника Владе Србије разговорима са листама "Александар Вучић - Србија не сме да стане" и "Ивица Дачић - премијер Србије".
1
Фото: FOTO TANJUG/ MARKO ĐOKOVIĆ

Вучић је разговоре са Социјалистичком партијом Србије, односно листом "Ивица Дачић - премијер Србије", у згради Генералног секретаријата председника Републике, заказао за 10 часова, а са листом "Александар Вучић - Србија не сме да стане" у 12.30.

Вучић је раније рекао да ће у понедељак разговарати са представницима Социјалистичке партије Србије и листе Србија не сме да стане, те да очекује да ће га тада обавестити да имају већину и да ће моћи да обавесте јавност ко би требало да буде нови мандатар за састав владе.

Потпредседник Српске напредне странке Александар Шапић најавио је, после седнице Председништва, да ће у понедељак делегација те странке ићи на консултације о мандатару код председника Србије Александра Вучића и да ће га тада обавестити да постоји већина за фомирање владе.

"Већина о формирању владе постоји и о томе ће бити упознат председник државе", рекао је Шапић на конференцији за новинаре у седишту СНС.

Председник Србије је у суботу рекао да је у складу са Уставом упутио позив за разговоре о кандидату за председника владе представницима 10 изборних листа, до сада је обавио пет и обавиће још два, са СПС и листом "Србија не сме да стане", у понедељак.

Три листе - листа Странке демократске акције Сулејмана Угљанина, баш као и прошли пут, није желела да дође на разговоре, као ни представници листе Нове Демократске странке Србије и листе Србије против насиља, који су већ у јавности рекли да неће да се појаве.

Вучић је у понедељак, 26. фебруара започео консултације о мандатару, а разговоре је обавио са мањинским листама - Политичка борба Албанаца се наставља – Шаип Камбери и Руска странка – Слободан Николић.

На Андрићевом венцу били су и представници листе Савеза војвођанских Мађара, као и листе чији су носиоци Усаме Зукорлић и Томислав Жигманов, листе "Ми - глас из народа".

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести