ВУЧИЋ ПОРУЧИО ОПОЗИЦИЈИ: Изгубићете изборе, јер нисте грађанима ништа понудили

Председник Србије Александар Вучић навео је да су неосноване прозивке из опозиционих редова о крађи избора, и додао да је навикао да га нападају, њега, као и његову целу породицу. Додаје да ништа друго осим напада на њега није могло ни да се чује у њиховој кампањи.
1
Фото: TANJUG/ RADE PRELIĆ

Председник је о насловној страни „Данаса” која имплицира на изборну крађу, казао да неко о тој теми почне да прича сваки пут када зна да ће изборе да изгубе.

– Изгубиће изборе. Изгубиће их убедљиво. То сад раде не би ли нашли алиби. Цела кампања им је то „крив си Вучићу што ти жив, син ти је холограм, овај старији је криминалац, нико у породици ти није нормалан, ти си болесник” јел то кампања? Како ћемо да покрадемо када ће имати више чувара на кутијама него ми. Када израчунате Ђиласова, ДСС-ова Тадићева.. ваљда ће они нас да покраду Знају шта би радили. Политка мржње није политика. Морате људима да понудите нешто због чега ћете да задужите њихово поверење. Да могу да планирају будућнсот за своју децу. Да се не наљуте људи, оруђе и оружје до сада нисмо имали. Да нас је напала најслабија земља нисмо имали чием да одговоримо. Дајте реците шта је то што ћете да урадите. Не само повећаћемо плату, а како ћете то извести? Као 2008. Нису ствари тако једноставне – казао је Вучић.

Што се тиче увреда лидера странке Срце Здравка Поноша, председник каже како „нема краја бедним триковима и лажима који ничему не служе сем обмане јавности”.

- Нисте у стању да кажете и понудите било шта? Пошаљете Шошкића да прича о инфлацији. Инфлација је никад мања, а о томе нико не прича. Вест је само оно што је лоше. Јесам ли увредио од почетка кампање некога од странака бившег режима? Не мислите ваљда да знам мање него они о нама. Па не пада ми на памет. Трудим се да водим чисту политику. Политику да кажемо да знамо да има још много тога да се уради.- Данас сам чуо да нам с 40 људи вратило из инстранства на Институт за физику. То су огромна појачања - рекао је Вучић.

Одговарајући на питања новинара о изборима на КиМ, рекао да треба бити политички слеп па не видети шта Курти ради.

- Да сачекамо да ли ће издати саопштење за које су рекли да је Куртијев став супротан демократским нормама. Али ништа се неће променити у односи великих западних сила које су породиле независноост Косова - рекао је Вучић.

Како каже, нама остаје да чувамо нашу земљу и боримо се за очување међународног правног поретка, председник је рекао да су свих пет земаља врло чврсте у томе да чувају међународно јавно право и међународне правне норме.

Он је рекао да не зна шта је разлог због чега Словенија не жели да прихвати у својој земљи новог амбасадора Србије.

- Сачекаћу да видим шта је стварни разлог зашто Зорану Ђорђевићу није одобрено да дође као амбасадор. Када то сазнамо реаговаћемо на то као држава - рекао је Вучић.

Председник се осврнуо и на саобраћајну незгоду у којој је учестововао главни уредник Информера Драган Ј. Вучићевић.

– Нисам видео ништа спорно у понашању државних органа, они су свој посао обавили на добар начин. Дошло је до несреће, срећом без тешких последица. У моралном смислу, Вучићевић је стао, помогао девојци, није била сама, отишао у болницу, дао алкотест. Посетио је исто вече, посетио ујутру. Урадио све што је нормалан и частан човек могао да уради. Одмах изашао са саопштењем. Све остало је на надллежмим органима, који ће радитии свој посао. Бескрајно лажу да је био пијан као летва, човек је био негативан на алкохол. Тог дана је било 14 удеса и сви су били лакши. Хематом на колену, на рамену..

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести