Јеремић: Алексић наш први избор, али спремни смо да подржимо Поноша

БЕОГРАД: Председник Народне странке Вук Јеремић изјавио је да се приликом одређивања кандидата опозиције за председника Србије не би требало водити било каквим личним, партијским или неким другим посебним интересима и да је важно очувати јединство коалиције Народне странке, ССП и ДС.
vuk jeremic tanjug
Фото: Танјуг/ Тања Валић

"Први избор Народне странке је Мирослав Алексић. По мом мишљењу, и Алексић и Здравко Понош су добри кандидати", рекао је Јеремић за Њузмакс Адриа.

"Без обзира што је Понош напустио све руководеће функције у Народној странци, укључујући и место првог човека београдског одбора свега неколико месеци пред београдске изборе, без обзира што је Понош члан Народне странке кога предлаже (председник ССП) Драган Ђилас, а не Народна странка, ми смо спремни да га подржимо", додао је Јеремић.

Народна странка саопштила је у недељу да је у коалицији договорено да буду обављена два стручна и независна истраживања јавног мњења која би помогла да се учини „најбољи избор".

„Резултати истраживања би требало да нам буду представљени у уторак, 25. јануара", наводи се у саопштењу Народне странке.

Председник Странке слободе и правде Драган Ђилас рекао је у интервјуу за лист "Нова" да је уверен да ће све опозиционе странке стати иза Здравка Поноша као председницког кандидата и да он неће одустајати од тог предлога.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести