Јеремић: Биће промена, али не на пролећним изборима

БЕОГРАД: Савез за Србију дефинитивно неће изаћи на пролећне изборе, рекао је председавајући Савеза Вук Јеремић и додао да верује да ће 2020. донети промене, али, каже, не на изборима
в
Фото: FOTO TANJUG/ TARA RADOVANOVIC/ nr

.Јеремић је на конференцији за новинаре у седишту СзС неизлазак на изборе образложио тако што је рекао да председник Србије Александар Вучић није спреман да направи било какав уступак, а странке које чине тај савез коначну одлуку о неизласку на изборе су "одавно донеле".

Коментаришући програм развоја "Србија 2025", Јеремић је истакао да се најављени пројекти не налазе у републичком буџету за 2020. годину, јер су, како каже, "та два папира" радиле две "групе":

"Програм Србија 2025. је радила Бебина група, а буџет је радила Синишина група", тврди Јеремић.

Јеремић је рекао и да је власт "дипломатски заташкавала" оно што се дешава у Црној Гори, где је донет Закон о слободи вероисповести, који, каже, отвара пут за одузимање имовине СПЦ.

Он тврди да је амбасадор Србије у Црној Гори истог дана када је донет закон предао копије акредитива што, каже, шаље поруку да је "све нормално".

Тврди и да је Вучић послао писмо државном секретару САД Мајку Помпеу у којем, наводно, нема ни речи о догађајима у Црној Гори, али није рекао одакле му та информација.

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести