Јеремић: Разграничење води Србију у Нато

БЕОГРАД: Председник Народне странке Вук Јеремић изјавио је данас у интервјуу руској телевизији РТ да би разграничење са Косовом и Метохијом и дозвола Приштини да уђе у Уједињене нације незаустављиво водило ка стварању Велике Албаније, укидању Републике Српске и чланству Србије у НАТО.
Vuk Jeremić Foto: Tanjug
Фото: Tanjug

Јеремић је истакао да је на Русији да одлучи шта је у њеном најбољем интересу, а сматра да начин на који се Москва односи према Вучићу веома подсећа на однос према председнику Црне Горе Милу Ђукановићу, пре него што се он окренуо на другу страну.

Према његовим речима, разграничење са Косовом било би Рубикон за Вучића, као што је референдум о независности Црне Горе био Рубикон за Ђукановића, а када се та граница пређе остаје само један пут, који се завршава чланством у НАТО.

Јеремић је навео да се Вучић отворено залаже за разграничење и да се о томе на високом нивоу разговарало и у згради УН у Њујорку на састанку Вучића и државног секретара САД Мајка Помпеа, коме је као део српске делегацијуе присуствовао и бивши премијер Велике Британије Тони Блер.

Председник Народне странке је навео да Вучић веома агресивно напада свакога ко каже да је разграничење, односно фактичко признање Косова као независне државе "смртни грех“, па чак и када је реч о угледним владикама Српске православне цркве.

Коментаришући стање демократије и медијских слобода у Србији, Јеремић је рекао да у последње две године, од оснивања Народне странке, ниједном није добио прилику да се појави на Радиотелевизији Србије.

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести