Јерков: Иако имамо довољну подршку, сачекаћемо 14. март

Александра Јерков позвала све чланове ДС да прекину јавне дебате о "унутарстраначким стварима", престану да дискредитују своје саборце и да не губе фокус у борби против СНС коју "само ДС може да добије".
jerkov
Фото: Dnevnik.rs

БЕОГРАД: Захтев за одржавање Главног одбора Демократске странке 7. марта, који је иницирало 147 чланова тог тела, на основу статутарних могућности, неће званично бити поднет како се криза у странци не би додатно продубљивала и како поделе у њој не би потпуно угрозиле опстанак најјаче, највеће и најстарије опозиционе организације, изјавила је Александра Јерков, потпредседница ДС.

У писаној изјави Јерков истиче да, као одговорни људи, пре свега према грађанима Србије који су с правом разочарани у демократе, чланови Главног одбора који су потписали петицију сачекаће седницу коју је заказао председник странке, за 14., март, иако готово месец дана након истека статутарног рока.

"Јасно је да полемике морамо водити само на страначким органима и тамо донети одлуке о даљем функционисању странке, односу према чињеници да поједини чланови председништва излазе на изборе упркос одлуци о бојкоту и досадашњој и будућој политици странке, управо свесни чињенице да се све одлуке страначких органа морају поштовати и односити на све и да о њима, попут одлуке о бојкоту избора, не може бити ни преговора ни договора", наводи Јерков.

Она је позвала све чланове ДС да прекину јавне дебате о "унутарстраначким стварима", престану да дискредитују своје саборце и да не губе фокус у борби против СНС коју "само ДС може да добије".

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести