Јоксимовић: Упркос застоју проширења ЕУ, реформе у Србији не стоје

БЕОГРАД: Министарка за европске интеграције Јадранка Јоксимовић изјавила је да, упркос процедуралном застоју проширења Европске Уније, реформе у Србији не стоје.
Joksimovic Jadranka/Tanjug/video
Фото: Танјуг/видео/Јадранка Јоксимовић

Она сматра да сви датуми који се помињу као могућност окончања приступних преговора представљају само могућност, а не и дефинитивна обећања,

"Оквир за нас већ постоји, он није обећање, него могућност, коју ми кроз убрзање реформског процеса и нову методологију преговора настојимо да достигнемо", казала је Јоксимовић у интервјуу за данашње "Новости".

Не постоји ништа природније за Србију од ЕУ чланства, додала је, а последња истраживања показују да би на референдуму то подржало 57 одсто грађана.

После одбијања словеначког предлога на самиту у Крању да година могућег пријема региона у ЕУ буде 2030, Јоксимовић сматра да европски пут Србије није доведен у питање.

"Уопште није идеја ни била да се као година пријема наше земље наведе 2030, јер сви ми преговарамо појединачно, а не у пакету", рекла је министарка.

Она је подсетила да је за Србију и Црну Гору, као земље које предњаче у приступним преговорима, раније постављен оквир за улазак у заједницу до 2025. године.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести