ЈОВАНОВ ОДГОВОРИО ОПОЗИЦИЈИ: И Бојан Пајтић водио владу и био у скупштини

БЕОГРАД: „Нема никаквих законских, ни уставних препрека да у скупштини седе ни Ана Брнабић, ни Милош Вучевић, нити било ко други, изјавио је данас шеф посланичке групе "Александар Вучић - Србија не сме да стане" Миленко Јованов.
Youtube Printscreen/Миленко Јованов
Фото: Youtube Printscreen/Миленко Јованов

Јованов је, одговарајући на критике посланика Народног покрета Србије Мирослава Алексића, рекао да опозиција сада измишља и прави нове преседане.

"То је интересантно за њихов перформанс, отуда та цела ујдурма коју су направили. Требало је одмах на почетку седнице, кад је гледаност највећа, да нам велики правни стручњак саопшти своје тумачење Устава и закона како овде није ништа по Уставу и закону, а кад је његов шеф Млађан Динкић, било је по Уставу и закону. И кад је био Мирко Цветковић и онда је било по Уставу и закону, и кад је био Бојан Пајтић и онда је било, сад одједном није", рекао је Јованов.

Он је подсетио да се Устав од тада није мењао, као ни закони.

"У истој ситуацији траже различито понашање. То је неприхватљиво. Арбитрарно тумачење је недопустиво, они траже тумачење аката у складу са својим политичким интересима, то се неће десити", поручио је Јованов.

Јованов је подсетио да је ова влада у техничком мандату и додао да влада ради техничке послове.

"Пошто вам и тај доказ није био довољан, ево вам пример. Бојан Пајтић као председник покрајинске владе, дакле у техничком мандату, целог јуна месеца води покрајинску владу у техничком мандату и шеф је посланичке групе, Демократске странке у овој сали. И то није кршење Устава. А ко седи заједно са Бојаном Пајтићем 2016. године овде у парламенту као посланица Лиге социјалдемократа Војводине и у том тренутку покрајинска секретарка за спорт, па Мариника Тепић. Ни то није било кршење Устава, је ли тако? И то је било по Уставу тада", рекао је Јованов.

Мирослав Алексић се тврдио да народни посланик не може истовремено обављати другу јавну функцију или професионалну делатност спојену са пословничком функцијом.

"Ви овде, председавајући, други дан за редом, имате министре Ану Брнабић, Ивицу Дачића, Николу Селаковића, Милоша Вучевића. Они морају да одлуче јесу ли посланици или министри. Ако су поднели оставке на министарске функције, могу бити посланици. Ако нису, онда их избаците одавде, немојте да седе овде, онда не могу да буду посланици", рекао је Алексић.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести