Јованов: Србија је данас уважена у свету

БЕОГРАД: Функционер СНС Миленко Јованов каже да је долазак свестских званичника на инаугурацију председника Србије Александра Вучића још један доказ успешности спољне политике Србије и доказ да је наша земља данас уважена у свету.
milenko jovanov
Фото: Tanjug (video)

Наводећи да је уверен да ће се таква спољна политика наставити, Јованов је подсетио да Србија ту политику дефинише према сопственим интересима, што, како каже, раде и друге земље у свету.

Желимо да се таква политика настави и убудуће, а  а не као у неко раније време да једно причамо на једном месту, друго на другом, рекао је Јованов Танјугу.

Србија, како је истакао, јасно дефинише своје циљеве и они су опште познати -  желимо да будемо члан ЕУ, али желимо и добре односе и са Русијом и са Кином и са свим другим земљама у свету.

Тај наш став знају сви и управо због тога, због те искрености, због отвореног односа, Србија има углед какав има, а такву политку је пре свега дефинисао, а онда и спроводио Александар Вучић. Очекујем да ће он као председник наставити да води такву политику, као и Влада Србије, казао је Јованов.

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести