Јовановић: Аргументи за бојкот испали нетачни и лажни

БЕОГРАД: Председник Демократске стране Србије (ДСС) Милош Јовановић оценио је да се ниједан од аргумената које је део опозиције износио у прилог бојкота избора није испунио, већ да се испоставило да су били нетачни и лажни, а бојкот “шарена лажа”.
milos jovanovic dss fonet
Фото: FoNet

Наш разлог због кога смо донели одлуку да изађемо на изборе је што нисмо веровали да бојкот може да буде делотворан и сврсисходан, рекао је Јовановић за Н1.

Он је подсетио на то да је било аргумената да ће се након бојкота на улицама Београда окупити 200-300.000 људи.

Шта се десило? Није се двоје људи појавило. Пар дана је било људи због најаве нових мера због короне, а и то је нестало како је и настало, рекао је Јовановић.

Такође је подсетио да је један од аргумената за бојкот био да председник Србије Александар Вучић неће моћи да потпише ништа што се тиче Косова и Метохије, “јер неће имати за то легитимитет због бојкота”.

Јовановић подсећа да је, међутим, Вучић отишао у Вашингтон и потписао Вашингтонски споразум у вези са КИМ.

Каква год била, моја оцена или неког другог о том споразуму то је сад небитно. Битно је да га је потписао и да се ништа није догодило, нагласио је лидер ДСС.

Он сматра да је због бојкота изгубљено две године, а на локалу и више, због, како је навео, неодговорности и "прављања бога" од бојкота.

Бојкот није био успешан, био је шарена лажа. Ја нисам инсиситирао на томе, али из опозиције инсистирају као да смо у НОБ-у или НОР-у, праве тековине као да су неки првоборци. Да није смешно, било би трагично, закључио је Јовановић.

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести