Јовановић: Иза напада на скупштину СПЦ, СзС, ГРУ, ратни злочинци

БЕОГРАД: Лидер Либерлано деморактске странке Чедомир Јовановић упозорио је данас да напад на парламент који се догодио у суботу није ни спонтан ни безазлен и да показује да нам се држава руши пред очима.
ceda jovanovic tanjug
Фото: Tanjug

Упитан ко стоји иза покушаја упада у Скупштину - Јовановић је рекао новинарима у холу Скупштине "шта вам није јасно" - црква, СзС, ГРУ (руска обавештајна служба), ратни злочиници и профитери.

"И сви протагонисти идеја који су нас уништиле као народ и земљу, сви који иду ипред РТС и председнику државе добацију п... Косово су издо", рекао је Јовановић и додао да је тим људима једина дужност да направе хаос и све у скупштини направе онима који пуцају у инвалиде и људе из ратова.

Такође, он је упозорио и да је све требало да се заврши другачије, а и додао да сматра да Русија има свој интерес у свему томе.

Јовановић је додао да се се из тог догађаја може видет и шта може проистећи из бојкота институција и избора.

Позвао је грађане да не дозволе да разочарање буде повод за несрећу "која нам куца на вратима".

Јовановић је назвао срамотом то што је урадио један посланик "окружен хуљама", онима који се крију иза борачких књижица, што разваљује врата скупштине у којој горинама ради шта хоће, па доводи и парламент људе са Крима и Украјини ради оно што се десило Косову.

Према његовим речима, не може се прећи преко дешавања у суботу јер то како каже није проблем једног исфрустираног човека већ земље која се пред тим повлачи.

Позвао је Ђиласа и СзС да кажу да ли значи да ће један дан нападати РТС, други РРА, трећи Скупштину, а четврти домове грађана.

Он је завалио представницима ЕП на пажњи коју су Србији посветили и додао да се из разговора о изборном процесу полвачи јер су постали бесмислени.

Оценио је да је све што је дговорено на ФПН у дијаологу власти и опзиције реализовано и нема никаве везе са политичком кризом у којој се Србија налази.

На пада ми на памет да пристајем на ту врсту понижења, да седим у скупштини док се они из ЕП повлаче по хотелима са онима који доводе ''јунаке'' са Крима.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести