Јовановић: Сребреница вечна опомена да се зло не заборави

БЕОГРАД: Лидер ЛДП-а Чедомир Јовановић поводом четврт века од злочина у Сребреници указује да се и након 25 година суочавамо са чињеницом да су наша друштва у "давно ископаним рововима", и без снаге да, како је навео, закорачимо даље.
Cedomir Jovanovic/Fonet
Фото: FoNet

"Сцене пакла тих јулских дана, та љага и срамота која је од људи направила звери, вечна су опомена и подсећање да зло које је постојало те 1995. године никада не сме и не може бити заборављено", написао је на својој фејсбук страници Јовановић.

Он је додао да су судске пресуде Младићу и Караџићу мала утеха за мајке, од којих су, како је рекао, многе и умрле не успевајући да нађу кости својих синова...

"Не постоје године затвора које могу надокнадити иједну изгубљену главу, нити постоје речи кајања којима се неко може обратити породицама стрељаних, јер људски ум не може ни да замисли како изгледа када већ измучене и измрцварене људе водите на погубљење и у томе уживате", навео је лидер ЛДП.

Према његовим речима, дужност сваког нормалног човека је да пред сребреничким жртвама сагне главу, затражи опрост иако можда ништа лично није крив или одговоран.

"Да каже неколико речи утехе онима који, и после 25 година, сваког 11. јула обилазе гробове оних које никада неће прежалити", закључио је Јовановић.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести