Јовановић: Више него икад потребан договор, Србија није диктатура

БЕОГРАД: Више него икад нам је потребан заједнички договор, поручио је данас лидер ЛДП Чедомир Јовановић у скупштини и истакао да се исто тако никада неће помирити са ставом да је Србија диктатура.
Lider LDP Čedomir Jovanović  na Skupštini Srbije Foto: RTS/printskrin
Фото: Лидер ЛДП Чедомир Јовановић на Скупштини Србије Фото: РТС/принтскрин

"Никад се нећу помирити са ставом да је Србија диктатура. Шта је проблем данас? Што је Вучић Вучић, што сам ја ја, што ми из своје коже не можемо и што је Ђилас Ђилас. То је проблем", рекао је Јовановић.

Каже да грађани у 20 сати аплаудирају лекарима, док у 20.05 сати "дезоријентисано и урнисано друштво лупа у шерпе борећи се против диктатуре, а ''диктатура'' је политика коју спроводи влада у договору са лекарима, којима се на степеништу овог парламента прети".

Јовановић истиче и да су грађани 96. лупали у шерпе, јер је Слободан Милошевић покрао изборе, док се "данас бежи од избора, да би лупали у шерпе".

"Немам ништа против и моја деца изађу па лупају... нека свако лупа, нека покаже да је незадовљан, али они не лупају само вама (влади), већ и мени и сваком политичару у овој земљи. Лупају неспособном парламенту, руини од парламента, јер је деморкатија нешто друго", нагласио је Јовановић.

Запитао је: је л'' живимо у диктатури, је л хоћемо парламент на седници или парламент на степеништу испред ове зграде.

"Ако хоћемо опозицију у сали, да ли смо способни и спремни да ту опозицију чујемо и саслусамо, чак и ако се са њом не слажемо", рекао је Јовановић и додао да смо нажалост у ову кризу ушли као политички уништено друштво.

Каже и да је за њега вређање земље и доказивање наших способности тако што ћемо преборајавати мртве са једне и са друге стране границе, али исто тако и "када на конференцији за новинаре напујдани керови из таблоида кажу оно што неко из власти не жели да каже".

Прекините са тим, поручио је Јовановић.

Такође, додаје да се њему, на пример, не свиђа политика Александра Вулина, али да без обзира на то сматра да ванредно стање није време када треба да се издају саопштења у којима се траже нечије оставке.

Исто тако, додаје Јовановић, лудило је ликовати у овој ситауцији тиме да нису у неке установе стигле маске...

Јовановић наглашава да је, са друге стране, ово прилика да разговарамо о будућности землље, као и да је ово једна од последњих прилика да за политички разговор.

Истиче да се свету све променило, али да се нажалост не мења само српска политика и међусобни односи политичара.

Страшан проблем овог ванредног стања је начин комуникације, рекао је Јовановић и додао:

"Ми режимо једни на друге и уједамо се".

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести