Јовичић: СНС остаје за то да се иде само на градске изборе

БЕОГРАД: Члан председништва СНС Александар Јовичић изјавио је данас да, иако су њихови политички противници очигледно фаворити на предстојећим изборима за град Београд, та странка остаје при томе да се иде само на изборе за скупштину града.
aleksandar jovicic
Фото: Tanjug (Dimitrije Goll)

Јовичић је на конференцији за новинаре рекао да ће они пред грађане изаћи са реалним подацима и резултатима које су постигли у вођењу града у поскледње 3,5 године.

У том смислу Јовичић је нагласио да је дуг који је оставила претходна власт у Београду на челу са Драганом Ђиласом, а који је износио 1,8 милијарди евра смањен за 500 милиона.

Набројао је и да је сада у Београду хиљаду градилишта а да је, када су преузели вођење града, тих градилишта било свега 46.

Како је навео, урађено је 280 километара водовода, 260 топловода, 550 километара улица и путева, четири нова Дома здравља и отворено нових 20.000 радних места.

Он је напоменуо и да је завршена изградња Пупиновог моста, а коју није пратила ни једна афера за разлику од изградње моста на Ади.

Он је позвао Државну ревизорску комисију да “уђе у општине” и провери пословање свих београдских општина у последњих пет, шест и више година и виде где се и како и на који начин трошио новац грађана Београда.

Јовичић, који је и председник општине Палилула, позвао је ДРИ да прво испита пословање у његовој општини, па у свим другим, али исто тако и општине Нови Београд и Стари град.

Јовичић је на питање како коментарише дешавања у опозицији, па чак и међусобне и свађе унутар странака, рекао да то није питање свађа већ кредибилитета, односно онога шта нуде грађанима - будућност или прошлост.

Он је навео да су се Београђани уверили како су они некада водили град, а како Београд сада напредује, развија се...

Како је рекао, нико из СНС не коментарише нити напада њихове породице, већ то раде они међусобно, а управо њихови политички противници користе сваку прилику за нападе на председника СНС и Србије и његову породицу.

Како је рекао СНС ће покушати да грађанима пренесе све чињенице о ономе што је урађено у граду у последње 3 године, док су сви они који су некада били председници ГО ДС-а Ђилас, Шапић, својевремено куповали шпанске трамваје који нису ни могли да се возе свуда по Београду, а што је сада омогућено.

На питање да ли су разговарали са коалиционим партнером СПС о изборима у Београду, и када ће представити свој тим и кандидата за градоначелника, члан председништа напредњака је одговорио да су просто стално на терену, раде, асфалтирају, разговарају у и упознају се са жељама грађана и да просто за то немају времена.

Према његовим речима, када ти разговори почну јавност ће бити упозната са свим тим одлукама.

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести