ЈС ће учествовати у дијалогу, треба и остале странке 

ЈАГОДИНА : Председник Јединствене Србије (ЈС) Драган Марковић - Палма каже да ће сранка на чијем је челу учестовати у дијалогу о Косову, зато што је циљ да се проналађе решењекоје ће уважити реалност с једне и интересе Србије и српског народа с друге стране, односно етничко право Албанаца и историјско право Срба. 
palma dnevnik
Фото: Dnevnik.rs

У писаној изјави за медије Марковић каже да је иницијатива мудар и прагматичан потез председника Србије, те наводи да је зно и то што је он рекао да позив на дијалог о Косову и Метохији није већ готово решење или признавање независности Косова. 

"ЈС ће активно учестовати у унутрашњем дијалогу о Косову и Метохији и изнети свој предлог и смтарамо да сви одговорни политичари, без обзира да ли су на власти или опозиција, треба да прихвате позив председника Србије, јер се ради о питању које је далеко од дневне политике. Косово и Метохија је наше вековно питање и тако га треба посматрати", навео је Марковић.

У изјави, која је послата са приватног мејла новинара ТВ "Палма плус" Стеве Гркиниће, наводи се и да ЈС смтра да то исто требна да ураде и косовски Албанци, и да и они покрену унутрашњи дијалог, који ће уважити и албанске и српске интересе".

EUR/RSD 117.0746
Најновије вести