Јунајтед група:Зашто не реагују институције?

БЕОГРАД: Јунајтед група запитала је данас зашто већ месец дана ниједна институција у Србији не истражује, како је навела у саопштењу, план елиминације слободних медија и СББ-а.
junajted grupa
Фото: Printscreen

Јунајтед група је оптужила председника Србије Александра Вучића да је, како тврди, јавно стао у одбрану картела Телекома и Теленора, као и генералног директора Телекома Владимира Лучића који је ставио свој потпис на званична документа о елиминацији СББ-а и гушењу медија Н1 и Нова С.

Кажу да су о притисцима власти да се афера Телекома и Теленора заташка и не истражује обавестили све надлежне институције у ЕУ.

Како је наведено у саопштењу Јунајтед групе, једина се огласила Комисија за заштиту конкуренције,уз замерку да је при том, како је наведено, питање успостављање сарадње са јасним анти-конкуренцијским циљевима и потенцијално значајним анти-конкуренцијским ефектима свела на е чисто административно-бирократско одобравања изузећа од рестриктивног споразу, као "да не види ништа спорно у намери уништавања конкурента и уједно прејудицирајући какав ће бити исход поступка.

EUR/RSD 117.1216
Најновије вести