Кфор: Истражујемо инцидент у Зубином Потоку, планирају се састанци

ПРИШТИНА: Кфор је данас саопштио да истражује инцидент који се у недељу десио у непосредној близини патроле Кфора на подручју Зубиног Потока као и да се планирају разговори свих страна.
KFOR_04-FBakic
Фото: Дневник (Ф. Бакић), илустрација

Кфор је на Фејсбуку навео да су непознате наоружане особе учествовале у инциденту на подручју Зубиног Потока, као и да повређених и материјалне штете није било, али да се ради на утврђивању чињеница.

"Пошто су планирани састанци свих стана, важно је да сви укључени избегну било какву реторику или радње које могу изазвати тензије. Очекујемо од свих актера да се уздрже од демонстрација силе и да траже најбоље решење како би осигурали безбедност свих заједница", поручују из КФОР-а.

Додају да "позивају све стране да помогну да на Косову постоји безбедност и слобода кретања и спрече да обмањујући наративи утичу на процес дијалога", наводи КФОР.

"Командант мисије КФОР наставља да подржава дијалог о проналажењу споразума за смирење тензија на северу Косова и он остаје у контакту са свима који су укључени у овај процес. Последњих месеци појачали смо своје присуство и патроле, и остајемо у потпуности способни да испунимо мандат према Резолуцији 1244 из 1999. године за све заједнице на Косову. Решења треба тражити кроз дијалог", додаје се у саопштењу КФОР.

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести