Кик-бокс и Чола „помирили” Палму и Вучића

На стадиону у Кончареву, крај Јагодине, одржан је у петак увече јубиларни 20. међународни кик-бокс меч поводом сеоске крсне славе Светог Јована, а овога пута кик-боксерима „Палминих тигрова” супротставили су се репрезентативци Аустрије.
kik-boks meč Končarevu
Фото: Кик-бокс меч Кончареву

Око 20.000 људи присуствовало је том догађају, а у забавном делу прогама наступио је Здравко Чолић. Како стоји на сајту општине Јагодина, „меч су својим доласком увеличали председник Србије Александар Вучић са ћерком Милицом, први потпредседник Владе и шеф српске дипломатије Ивица Дачић са сином Луком, министри Александар Антић и Бранко Ружић, председник Светске кик-бокс федерације и Кик-бокс савеза Србије Борислав Пелевић, отац Новака Ђоковића Срђан Ђоковић, амбасадор Русије Александар Чепурин, амбасадор Палестине Мухамед Набхан, председник Покрета „Снага Србије” Богољуб Карић.”

Турнир сваке године на сеоску славу Ивањдан 7. јула организује Кик-бокс клуб „Палмини тигрови” из Јагодине, чији је Марковић власник и оснивач.

„Желим да се захвалим публици“, истакао је Марковић. „Њих око 20.000 је дошло да види овај спектакл. Желим да се захвалим председнику Србије Александру Вучићу који је посебно увеличао ову манифестацију и дошао и поред бројних обавеза, као и Ивици Дачићу, осталим министрима, оцу Новака Ђоковића Срђану и осталим гостима. Такође и Здравку Чолићу, човеку који је легенда и који је дошао да испоштује без пара и пева мојим гостима. Ово је највећи број гостију када неко слави славу. Да дође 20.000 људи на славу. Сви борци су били добри. Аустријанци су били веома квалитетни, али „Палмини тигрови” се не зову тигрови зато што симболично желимо да имамо тај назив. Тигрови мора да буду и у рингу и ми се залажемо да цела Србија улаже у спорт јер су спортисти наши најбољи амбасадори.“

За аналитичаре политичких прилика у Србији стављена је тачка на „питање од милион долара”...

Присуство највиших државних званичника том спортском догађају дало је и висок политички призвук, а ако се суди по расположењу, не само домаћина Драгана Марковића Палме него и гостију, размирице везане за избор нове владе су дефинитивно изглађене. За аналитичаре политичких прилика у Србији то је и јасан знак да је стављена тачка на „питање од милион долара”, које је пре десетак дана поставио председник ПУПС-а Милан Кркобабић, запитавши да ли је популарни Палма власт или опозиција, након што шест посланика Јединствене Србије није подржало премијерку Ану Брнабић.

Цела прича започела је још у време консултација за избор нове владе, када је Марковић, после разговора с Вучићем на Андрићевом венцу, изјавио да председник српске владе мора бити домаћин. Већ одраније познат је став председника Јединствене Србије према геј популацији, а пошто се премијерка јавно декларисала као њен припадник, он се противио њеном избору, али уз ограду да наставља да подржава Александра Вучића. Иако су многи веровали да ће се предомислити, Палма је на свом ставу истарајао до краја и једини из владајуће коалиције био против избора владе.

На питање након свега тога каква је позиција његове партије у владајућем савезу, он је одговорио:

„Нисмо ни власт ни опозиција. Немамо ниједног државног секретара по министарствима, нити директоре јавних предузећа, нас нема ни на једној функцији у републици и зато нисмо власт. А нисмо опозиција, јер она критикује све мере и потезе власти. Ми ћемо и даље да подржавамо Вучића и његову политику и гласаћемо за све добре законе који буду стигли у Скупштину Србије“, казао је Марковић.

Први позитиван сигнал да односи отопљавају стигао је од генералног секретар у кабинету председника Србије и функционер Српске напредне странке Николе Селаковића, који је да ће, иако Јединствена Србија није гласала у парламенту за избор Владе Ане Брнанбић, наставити сарадању с том странком. Он је рекао да је Јединствена Србија изнела свој став и да, као што ЈС поштује став СНС-а, тако и они поштују став Јединствене Србије. 

„Кључно је да с коалиционим партнерима, у првом плану са Социјалистичком партијом Србије, стратешки продубљујемо наш однос и уверен сам у то да период пред нама доноси тај виши ниво сарадње“, рекао је Селаковић. „Ми смо против тешких речи, али сарадњу настављамо и с ЈС-ом.“     

С. Станковић

Све је супер…

Председник Србије Александар Вучић није говорио о политици, али није ни крио задовољство манифестацијом у Кончареву, истичући да је „све било супер” и наглашавајући присуство толико великог броја људи.

– Вечерас су се и ови наши гости дивно осећали – навео је Вучић, док је Дачић приметио да је све то „диван доживљај”, и подсетио на то да је у Кончареву био гост већ десетак пута.

Братски...

На питање хоће ли се променити коалициони однос са социјалистима, чији су представници у тиму Ане Брнабић, Драган Марковић Палма је казао:

– Односи са СПС-ом су изузетни. Братски. У коалицији смо од 2008. и за то време много пута се десило да они гласају за неки закон или одлуку а да ми будемо против, и обратно.

Подсетио је на то да „ево, ни канцеларка Немачке Ангела Меркел није гласала за Закон о истополним браковима”.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести