Клачар: Ванредне изборе можемо очекивати следеће године, Вучевић за премијера

БЕОГРАД: Извршни директор ЦЕСИД-а Бојан Клачар рекао је данас за Танјуг да се ванредни избори могу очекивати следеће године, али да, сходно различитим политичким догађајима, брзини промена ствари када је реч о Косову и међународној политици и другим приоритетима, тачан одговор да ли ће и када бити ванредних избора  неће се још знати.
2
Фото: Youtube Printscreen

 "Можемо очекивати, није извесно, али је СНС оставила простор да ти избори буду следеће године из два разлога. Први је што је већ орочен мандат извршне власти. Ми већ сада знамо, осим ако се одлука не промени, да ћемо имати новог премијера следеће године, дакле Милош ВУЧЕВИЋ би требало да дође на то место уместо Ане Брнабић. Други разлог јесте што су следеће године редовни локални покрајински избори, и мени се чини да СНС традиционално воли да споји локалне изборе са ванредним парламентарним изборима" изјавио је он.

Клачар сматра да, уколико Народни покрет добије одређену врсту правне структуре или изађе на изборе, он ће у великој мери променити политички живот Србије, јер ће, како каже, то бити велика организација која може да рачуна на добре и стабилне резултате, и која ће имати утицај да друге странке у опозицији почну да се организују на другачији начин.

Тврди да би формирањем Народног покрета дошло до укрупњавања на политичкој сцени и да би уследила прекомпозиција актера.

Клачар каже да председник Александар Вучић рачуна на подршку старих коалиционих партнера из владајуће већине, као и на одређен број интелектуалаца и јавних личности који можда до сада нису ни имали неки претерано велики политички ангажман, али напомиње да СНС и Вучић не рачунају да ће им се прикључити неке велике опозиционе политичке организације.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести